Luchtbuks.net: Luchtbuks.net - Hét forum en informatiebron voor luchtschietend Nederland

Ga naar inhoud

Pagina 1 van 1
  • Je kunt geen nieuwe topic starten
  • Dit topic is gesloten

Nieuwkomers & Tapatalk User Even Lezen A.u.b.

#1 Gebruiker is offline   Forumbeheer Icoon

  • Groep: Validating
  • Posts: 5
  • Lid geworden: 02-juni 03

Gepost 04 maart 2006 - 08:31

Welkom bij Luchtbuks.net.
Voor je begint het volgende:

Ga zorgvuldig te werk, dit forum is één van de meest gelezen schietsportfora in het Nederlandse taalgebied. Het is een Nederlands forum en we werken naar de Nederlandse wet. Dat betekent dat topics over wapens die in Nederland illegaal/verboden zijn ofwel replica's geen ruimte is op dit forum, en ook niet verkocht mogen worden. Niet iedereen die dit forum leest kan sympathie opbrengen voor onze hobby. Plaats geen posts of foto`s die het aanzien van die schietsport kunnen schaden bijvoorbeeld kapot geschoten spullen.
Forumbeheer heeft in dit kader het recht om posts/foto`s/ links te verwijderen of aan te passen zonder de poster daarvan op de hoogte te brengen.

Wanneer je je hebt geregistreerd zul je merken dat de eerste 5 posts worden gecontroleerd door iemand uit het team forumbeheer alvorens ze worden geplaatst, Voorstellen, Markt en Chat posten tellen niet mee, na de vijfde post vervalt die controle en kun je gebruik maken van het forum in al haar facetten. De forumregels zijn opgesteld om het forum bestuurbaar te houden. De regels zijn niet onderhandelbaar, pogingen om de regels te omzeilen of te veranderen of in je eigen voordeel uit te leggen leiden steevast naar ingrijpen door forumbeheer. De leden die hier al vele jaren komen zijn tevreden met de regels, alle nieuwkomers zouden dat ook mogen zijn.

Voor je gaat posten zien we graag dat mensen zich even voorstellen, met hun echte (voor)naam. Het geeft een menselijk tintje aan een stuk tekst op een beeldscherm. Nicknames als ‘Headshot’, ‘Sniper’, ‘Rambo’ en dergelijke zijn niet toegestaan, dit ook om het imago van de schietsport te beschermen. Dit forum is voor de recreatieve en de sportieve luchtschutter. Voor preppers, jagers en mensen die denken het vege lijf te moeten redden met een luchtbuks is hier geen plaats.

Kom je hier alleen met de bedoeling je bankrekening te spekken dan zul je op een gegeven moment als (hobby) handelaar worden gezien. Dat betekent dat je account wordt aangepast. Verder zul je als verkoper rekening moeten houden met dit forum. We staan niet toe dat de goede naam en reputatie van het forum bezoedeld wordt door iemand die zijn fatsoen niet kan houden, niet in staat is afspraken na te komen, slecht communiceert of zaken verkoopt die niet voldoen aan de advertentie..

Het is niet toegestaan commerciële advertenties te plaatsen of reclame uitingen te doen door bedrijfsmatige handelaren of daaraan gerelateerde personen. Verkoop van goederen of promotionele activiteiten dienen op eigen kracht te geschieden buiten dit forum. Bij overtreding hiervan kan forumbeheer de gebruiksrechten inperken. Deze regel geldt overigens voor het gehele forum.

Forumbeheer zou het op prijs stellen wanneer het door linken naar allerlei luchtbuks gerelateerde nieuwsberichten en berichtjes in de diverse media wordt nagelaten. Referenties naar dergelijke berichten worden vanaf nu zonder verdere berichtgeving verwijderd. Als het een echt belangwekkend bericht is wat je hebt gevonden, stuur het dan eerst even door naar forumbeheer. Als het een interessant en discussie waardig artikel is, dan zal het zeker worden toegelaten. Berichtjes van willekeurige sukkels die op willekeurige plaatsen op allerlei objecten, mensen en dieren aan het schieten zijn vallen daar niet onder. Dergelijke acties worden forumbreed afgekeurd, uiteraard, en het heeft weinig zin om dat voor elk bericht wat in de media verschijnt nog eens uitgebreid uit te kauwen.


Belangrijk voor alle TAPATALK users:
Het forum software voldoet niet aan alle TAPATALK indelingen, hieronder een paar punten die je mis loop als je Tapatalk gebruikt.

LOCATIE: Het is kennelijk niet mogelijk is om een locatie te vinden in iemands zijn profiel (heb Tapatalk gedownload en kon het niet vinden)
TOPIC OMSCHRIJVING: Als je een topic aanmaakt heb je keus uit de "Topic titel" en een "Topic omschrijving" alleen de eerste is zichtbaar voor Tapatalk users !
Gericht dus aan iedereen zet GEEN belangrijke informatie in de "Topic Omschrijving" bijvoorbeeld in de TEKOOP het type, merk, vergroting kijker of keur van een fles, hier ga je geheid vragen over krijgen omdat ze dat niet kunnen vinden.Lees ook de onderstaande link:

http://www.luchtbuks...p?showtopic=558

Minderjarige bezoekers zouden deze link eens door moeten nemen:
http://www.luchtbuks...showtopic=39657
Post wanneer je iets te melden hebt, het is niet nodig in elk topic iets van je te laten horen terwijl je eigenlijk niets te melden hebt. In een technische discussie is er niemand gebaat bij opmerkingen als ‘ik heb gehoord dat….’, ‘ik denk dat….’
Over het algemeen is het goed om je post eerst nog eens door te lezen alvorens je het écht plaatst.
Niemand wordt afgerekend op een paar spelfouten, maar msn-, turbo-,sms- en breezahtaal wordt niet gewaardeerd.
Voor je een topic opent is het handig om eerst eens gebruik te maken van de zoekfunctie, talloze vragen worden wekelijks gesteld terwijl het antwoord op de vraag al menigmaal is gegeven.

Forumbeheer.
Het forum wordt geleid door een groep administrators en moderators. Een groep mensen met ervaring binnen de schietsport in al haar facetten. Het zijn gewone mensen met een baan en familie die vrijwillig en met enthousiasme tijd steken in het beheren van het forum.
Een forumbeheerder is benaderbaar, het is een dienende functie, maar ook een bepalende functie.
Bij het verwijderen van een post door forumbeheer zul je over het algemeen een PB krijgen. Discussies over een verwijderde post of een gehanteerde topicbezem zijn mogelijk, maar ga er vanuit dat de beslissing om in te grijpen in een topic niet lichtzinnig gebeurt.
Waarschuwingen worden zo nu en dan gegeven om duidelijk te maken dat men over de schreef is gegaan. Ook daar valt over te praten, maar maak er geen oeverloze discussie van.
Spammen, oeverloze posts, voortdurend off topic gaan en beledigende posts kunnen worden beloond met moderator control of zelfs een postrestrictie. Moderator Control houdt in dat je posts voor plaatsing eerst door forumbeheer gecontroleerd worden. Postrestrictie betekend dat je (tijdelijk) helemaal niet meer kunt posten.
Bij ernstige misdragingen behoort zelfs een ban tot de mogelijkheden, over de duur van een ban valt weinig te zeggen. Sommige mensen zien opeens waar ze de fout in zijn gegaan na een gesprek met forumbeheer, en kunnen snel terugkeren op het forum. Zij die hun fout niet inzien zullen het erg lang zonder forum moeten doen.
Vloeken, schelden, beledigen en racistische uitlatingen zijn natuurlijk niet toegestaan.
Wees er van bewust dat geschreven taal de nuances mist van gesproken taal, gebruik van een smiley kan daar enige duidelijkheid in brengen. Persoonlijke ruzies zullen op een andere plek moeten worden uitgevochten dan op het forum.
Tot slot, voor de forumbezoekers zijn er 5 forumbeheerders, voor de forumbeheerders zijn er enkele duizenden forumgasten.

Indien je nieuw bent op dit forum, vergelijk het dan met het binnenstappen van een vreemd café; kijk even de kat uit de boom, probeer een indruk te krijgen van de sfeer en de manier van reageren van de forumleden onderling. Immers het merendeel van de vaste forumgebruikers kent elkaar al jaren en gaat zeer fatsoenlijk met elkaar om.
Tot slot: Houd de gangbare fatsoensregels in acht en respecteer de forumregels.

Veel plezier.


Forumregels:

Het is niet toegestaan berichten te posten waarvan de inhoud aanzet tot
overtreding van of in strijd is met wettelijke bepalingen en/of de "Wet wapens
en munitie" of waar de inhoud aanzet tot geweld of tot discriminatie in het
algemeen.

1 Jagen

Jagen met luchtbuksen is in Nederland en België verboden. Posts over het
schieten op dieren worden absoluut niet getolereerd, of het nou om stropen
(want het is illegaal, dus geen jagen) of uitroeien van ongedierte gaat.

2. Het is niet toegestaan om als een en dezelfde persoon onder verschillende
namen te registreren en/of berichten te plaatsen. Mocht dit toch geconstateerd
worden door een van de beheerders van dit forum dan kan/zal actie ondernomen
worden zoals beschreven in punt 4.

3. Berichten in de daarvoor aangewezen rubrieken dienen inhoudelijk te voldoen
aan lucht-, gas-, en veerdrukwapens (of aanverwante artikelen en/of
onderwerpen) die vallen onder categorie IV van de Nederlandse wapen wet, tenzij anders aangegeven.

4. O.a in het geval dat berichten in strijd zijn met de forum regels hebben
administrators en/of moderators het recht bepaalde berichten te editeren en of
in te korten of zelfs te verwijderen zonder enige toestemming. Ook kunnen zij
bepaalde gebruikers de toegang tot het forum ontzeggen of d.m.v het
waarschuwingssysteem een waarschuwing toekennen.

5. Het beheer kan niet aansprakelijk gesteld worden voor de inhoud van
berichten van gebruikers. Ook is het gebruik van deze site geheel op eigen
risico en is het beheer niet aansprakelijk voor schade die het gevolg is van
onjuistheden en onvolkomenheden, noch voor problemen die worden veroorzaakt
door het gebruiken of verspreiden van gegevens en informatie komende vanaf deze
site.

6. Redenen waarom een post ook aangepast en/of verwijderd kan én mag worden:

* Spam
* Illegale inhoud (copyright schending, andermans berichten overnemen zonder bronvermelding, strafbare zaken)
* Herhaaldelijk hetzelfde posten
* Verbaal geweld (waaronder discriminatie, racisme, (uit)schelden en/of vloeken)
* Gebrek aan respect (andermans mening respecteren)

Voorts verwachten wij van onze bezoekers dat ze niet op zoek gaan naar de
grenzen van deze regels. Het is namelijk onmogelijk om alle denkbare excessen
vooraf in regels op te nemen. We hebben er vertrouwen in dat bovenstaande
huisregels de sfeer op Luchtbuks.net ten goede komen. Het forumbeheer behoudt
zich het recht om ook op andere gronden berichten te verwijderen indien dit
noodzakelijk wordt geacht.

Pagina 1 van 1
  • Je kunt geen nieuwe topic starten
  • Dit topic is gesloten

1 Gebruiker(s) lezen dit topic
0 gebruikers, 1 gasten, 0 anonieme gebruikers